Viritysosia ja varusteita klassikkoautoihin.

Pikatiedote


Marraskuussa tavoitat sähköpostilla.  Teemme etätöitä.  Useimmat tilaukset saadaan toimitettua,  vaikka kivijalkauppa on kiinni.

 


Keräilykamaa

Täältä löytyy kaikenlaista, usein autoiluun liittyvää keräiltävää ja lisää täydennetään. Julisteita, kirjoja, vintage kameroita, vanhoja leluja ym memorabliaa.


Mainosliput

FordLippuIso
* Ford merkkiliikkeen vanha iso lippu. Tahroja runsaasti tässäkin. Raskasta kangasta. 360x140cm. Hinta 160 euroa

GulfLippu
* Gulf lippu. Leveys noin 245x140cm. Joitakin tahroja tässäkin, mutta yleisilme todella siisti. Valmistaja Finn Marin, Tikkurilan Silkki Oy. Kiinnityssalpa messinkiä. Tämäkään ei ole uustuotantoa vaan 70-luvun alun lippu. Hinta 350 euroa

GulfLippuVanhempi
* Gulf Lippu. Leveys 230cm, korkeus 145cm. Paljon käytössä ollut. Hinta 250 euroa.


Weber Julisteet

IdaJulisteRaameissajulisteOsasuurennosjuliste70x100teksti1200
* UUTTA: Weber juliste. Koko 70x100cm. Hyvälaatuinen juliste mustavalkoisesta valokuvasta. Kestää lähemmänkin tarkastelun. Kuva ja copyright Mika Heikola. Weber 48 IDA pari. Hyvin pieni erä. Tällaisia ei ole maailmallakaan nähty. Juliste ilman kehyksiä hinta 45 euroa.

JulisteDCOEhinnatWebrutVenakopalla800kokoM
* Weber DCOE julisteet. Mustavalkoisena tai värillisenä.

JulisteIDA3Chinnat
* Weber 40 IDA 3C Porsche

JulisteWeber40DCN
* Weber 40 DCN Dino V-6 juliste. Samat koot ja hinnat kuin yllä. Väri tai mustavalkoinen. 

Kelloja

CamyAtlanticTakaa
Harrasteauton ikäkauteen tai tyyliin sopiva kello on yksi mahdollinen suunta kehittää harrastamista. Mekaaniset kellot on sikäli kivoja harratuksen kohteita, että niissäkin pysyy rahat varsin hyvin tallella, ja niiden arvo ja arvostus on nousu-uralla. Näiden kanssa en ole pikavoittoja keräämässä, vaan keventämässä omaa kokoelmaa. Vaimo ilmoitti että niin kauan kuin minulla on enemmän kelloja kuin hänellä kenkiä, ei yhtään kelloa osteta lisää. No hukataan sitten muutamia että saadaan taas jotain kivaa ostettuakin.Tässä alla tarjolla muutamat vaihtoehdot hintajärjestyksessä halvimmasta kalliimpaan.

CitizenAutomatic
Citizen Automatic 21 Jewels. Melkoisen likainen ja karkeassa kunnossa ainakin ulkonäöltään. Huono lasi. Jopa Citizen logo näyttää olevan osittain irti. Taulu on tummansininen. Ranneke on sen verran pieni etten ole päässyt toimintaa paremmin testaamaan. Lähtee kuitenkin heti käyntiin. Runko 34mm. Yllätys löytyy kellon takaa. Siellä lukee numeron lisäksi Parawater. Vanha merkintä joka korvattiin Water resistant merkinnällä vuosien 1970-73 välillä. Valmistenumeron 20- alku ajoittaisi tämän siis vuoteen 1972. Luulin uudemmaksi. No, halpaa 70-lukua kuitenkin. Hinta 20 euroa. 

OmegaGeneveDynamic
Omega Geneve Dynamic. Mekaaninen, vedettävä hyväkuntoinen laatukello. Ikäluokka 60-luvun lopulta 70-luvulle. Tätä ei ymmärtääkseni ole koskaan entisöity, vaan on säilynyt tällaisena. Ollut minulla noin 10 vuotta. Huollettu noin 5 vuotta sitten. Toimii hienosti. Luupilla katsottuna taulussa näkyy pölyä tai hapettumaa pyöreän kehän reunoilla. Ranneke alkaa olla vaihtokunnossa vaikka sen uusinkin silloin kun kello tuli minulle. Näköjään tämä on saanut minulla varsin hyvin ranneaikaa. Rungon leveys 41mm. Hinta 600 euroa.

CronoSuisseCronoSuisseTakaa
Cronographe Suisse, Docker. Iso vanha sveitsiläinen kultakello 40- tai 50-luvulta. Hinta 900 euroa. Tämän sivun kallein kello, mutta halpa verrattuna moniin tämän päivän uusiin "laatu"kelloihin.


Kamerat

LampinenKaitafilmikamera

WanhatKamerat
Wanhoissa kameroissa on hyvä fiilis. Ne toimii somisteenakin, tunnelman tekijänä, mutta ihan uuden ulottuvuuden löytää jos niitä opiskelee käyttämään. Näissäkään en ole tekemässä tiliä, vaan kierrättämässä omaa harrastusta.

YashicaVarustekotelo
* Yashica varustekotelo. Tyylikäs kotelo joka vaikuttaisi olevan oikeaa nahkaa. Ilmeisesti 60-tai 70-luvulta. Tyhjä. Sisämitat noin 6x6x3cm. Vetää esim 2 filmirullaa. Takana paikka remmin pujotukseen eli tämän voi liittää kameran tai kameralaukun remmiin jolloin on aina mukana kun kamerakin. Tässä on hyvä fiilis. Hinta 10 euroa noudettuna. Ei mahdu kirjeen mittarajoihin, eli aika kallis postittaa.

suodinkotelo
* Suodinkotelo ruskeaa nahkaa. Vintage. 60- tai 70-luvun varustekotelo. Päällä lukee Ednalite USA. Tyhjä. Tarkoitettu suodattimelle. Sen verran pieni että osuu parhaiten 2-silmäiset ym 50-60-lukuiset kamerat. Suotimen suurin halkaisija tähän koteloon on jossain 40-45mm suunnalla. Takana kolot remmin pujotusta varten, eli tämä on tyylikäs varuste pujottaa saman ikäisen kameran hihnaan. Noudettuna 5 euroa. Postitettuna posteineen 7 euroa.

35mmKirja35mmkirja235mmKirja335mmKirjatakaa
* 35mm Kirja valokuvauksesta kaupan päälle kameran ostajalle, tai erikseen 10 eurolla. Yli 200 sivuinen. Julkaistu 1979. Kattava yleisteos kinofilmiä käyttäviin kameroihin, siis kaikkiin 70-80-lukujen järjestelmäkameroihin ja useimpiin pokkareihin. 

ContaflexSettiContaflexjaOptiikkalaukkuContaflexinTelecontaflexLaajakulmaContaflexjaLinssitZeissIkonContaflexDetailContaflexTeleContaflexillaKuvattu
*  Zeiss Ikon Contaflex kinofilmiä käyttävä peiliheijastuskamera jossa mukana normaalin objektiivin lisäksi tele- ja laajakulmalisäkkeet ym alkuperäisiä varusteita. Nätti kuvausvalmis setti. Erittäin siisti. Contaflexin Super mallisarja esiteltiin vuonna 1959 ja tämä Super BC malli vuonna 1965. Liitteenä Tällä kameralla 2017 talvella otettu kuva. Hinta 380 euroa kaikki yhteensä.

ZeissIkonNettar
* MYYTY. Zeiss Ikon Nettar.  MYYTY.

BiloraBella1955 1958BellanOptiikkaBiloraBellaBilorakuvaKinofilmille
* Bilora Bella. Söötti ja simppeli pikkuinen saksalainen ilman ylimääräisiä hienouksia. Tätä versiota on valmistettu 1955-58. Tarjolla on vain minimit valinnat. 2 suljinaikaa + B, sekä aukoiksi 8 tai 11. Tarkennus löytyy, mutta ei tietenkään mittaria sille. Erittäin nätti muotoilu. Musta maalipinta on rapistunut. Muuten siisti ja pätevässä kunnossa. Tämä malli käyttää huonosti saatavilla olevaa 127 filmiä. Sain ladattua tähän tavallista kinofilmiä pienen holkin avulla, ja toimiihan tämä. Kuvat näyttää aika hauskalta kun filmissä hammastuksen päälläkin on kuvaa. 127 filmin kanssa negan koko on 6x4,5 ja jos sinne tuuppaa kinofilmin tulee negan kooksi 60x24mm (+hammastukset). Etsimen ylä ja alareunoista saa siis ajatuksissaan rajata siivut pois. Tässä on jotain samaa kuin Lomographyssä, mutta tämä ei ole kiinalainen eikä muovia, vaan saksalainen ja alumiinia. Silti hauska laite jota ei kannata ottaa turhan vakavasti. Tämä on hiukan halvempi kuin Lomographyn uusi kiinalainen muovikamera joka kuvaa samaan tyyliin panoraamaa filmin reunoja myöten. Neuvonta kameran käyttöön ja sielunelämään kuuluu luonnollisesti tässäkin hintaan. Bellan hinta 50 euroa.

ExaExapohjastaExatopExallaTuulimyllyExallaSumussa
* Exa. Itäsaksalainen kinofilmiä käyttävä kaunotar jossa utopistinen tähtäys ylhäältä päin. Waist-level-finder. Kuvauskuntoinen, mutta ei nyt uudenveroinen sentään. Parit kuvat liitteenä jotka on kuvattu tällä 2017. Hinta 80 euroa.


Rolleiflex1932
* Rolleiflex vuodelta 1932. MYYTY.

DSC 0589DSC 0583DSC 0593DSC 0604
* Yashica Electro GS. Laadukas ja luotettava kuvauskuntoinen peruskamera. Tätä GS versioita on valmistettu 1970-1973. (Electroa 1966-1977) Tämä on vielä japanilainen (viimeset GSN mallit tehtiin usein Hong Kongissa) ja ensimmäinen Electro jossa on kullatut kontakipinnat. (wikipwedia) Laadukas valovoimainen 1.7 objektiivi. (500 euron nykyjärkkärissäni ei ole yhtä hyvä valovoima) Tässä myös laajennettiin ASA skaala yltämään 25-1000 eli riittää mainiosti filmimaailmaan. Automaattivaloitus. Laita aukko mihin huvittaa ja kamera säätää oikean suljinajan. Varoitusnuolet etsimessä ja päällä jos skaalat loppuu kesken, eli jos on syytä fiksata omaa aukon valintaa. Myös B eli sopii myös aikavalotuksiin. Myös automaatti ymmärtää pitkiä aikoja. Helpompi käyttää kuin nykykamerat, ja tarkennus on huimasti helpompi käyttöinen kuin nykykameroiden manuaali. Lukitus laukaisunappia varten. Tietysti kierre myös lankalaukaisimelle ja jalustalle. Käyttää sitä helpointa eli kinofilmiä. Kevyttä kulumaa päällisin puolin. Suodinkierteessä painauma. Siisti. Patterissakin on virtaa. Hauska atomiajan kuvio ylänurkassa. Mainio vaikka ensimmäiseksi filmiä käyttäväksi kameraksi. Mukaan tulee alkuperäinen kulahtanut suojalaukku kameralle. Hinta 60 euroa. 


 

Julisteet

RuissalonAjot
* 34. Ruissalon ajot. Alkuperäinen moottoripyöräkilpailun mainosjuliste vuodelta 1972. Silloin voittajana mm Jarno Saarinen. Koko 77x56cm. Ehjä. Nastan reiät kulmissa. Hinta 25 euroa. Ostan vastaavia autokilpailuista.

WeberJuliste
* MYYTY. Weber DCOE juliste. Aito ja alkuperäinen juliste maailman tunnetuimmasta virityskaasuttimesta. Koko noin 70x100cm.  Näyttää eri piirien toiminnan. Hinta 50 euroa. Olen kiinnostunut myös ostamaan vastaavia erilaisia lisää. MYYTY.  

010210 027
* Aito vanha suomalainen leffajuliste. Kilparatojen sankari. The Last American Hero. Jeff Bridges. Lyhyt repeämä keskellä oikeassa reunassa. Koko 41x60cm.  Hinta 30 euroa.

010210 023p
* Leffajuliste Riemukupla. Aito vanha suomalainen juliste ensimmäisestä Riemukupla leffasta. Ohutta paperia. Hyväkuntoinen. Koko 42x62. Hinta 40 euroa.

 


 

Kirjoja, lehtiä, esitteitä ym.


KaasuttajaOpetustauluKaasuttajaTauluDetail
* Opetustaulu kaasuttimen toiminnasta. Suomalainen, Rotapaino, vuodelta 1964. Mitat  noin 112x82cm. Patinaa on mutta ihan kivasti säilynyt. Hinta 50 euroa. Noutohinta 25 euroa

* OSTAN Weber ja Dellorto aiheisia kirjoja kaasuttimista

KeimolaTarra400
* Keimola tarrat. Vanhan mallin mukaiset tarrat. koko n 12x5,5cm. Kuvassa kolikko tarran koon hahmottamisen avuksi. Hinta 6 e kpl. Jos haluat tilata tarroja, etkä tarvitse muuta, voit maksaa kaksi tarraa yhteensä 12 euroa tilille FI8457108320035523 Free Technics. Postitus sisältyy hintaan. Viestiksi: Keimola tarrat ja nimesi ja osoitteetkin jos tilaa riittää. Kerro maksusta ja osoitteesi sähköpostilla tai soittamalla, niin tarrat tulee kirjeessä suoraan kotiisi. Tarroja on varastossa runsaasti. Voit kerralla tilata myös enemmän tarroja jos haluat, mutta pidetään miniminä 2 kpl. 

WeberTarrat400
* Weber tarrat. Alkuperäisiä uusia Weber tarroja. Koko 11x4cm. Hinta 6 e kpl. Jos haluat tilata tarroja, etkä tarvitse muuta, voit maksaa kaksi tarraa yhteensä 12 euroa tilille FI8457108320035523 Free Technics. Postitus sisältyy hintaan. Viestiksi: Weber tarrat ja nimesi ja osoitteetkin jos tilaa riittää. Kerro maksusta ja osoitteesi sähköpostilla tai soittamalla, niin tarrat tulee kirjeessä suoraan kotiisi. Tarroja on varastossa runsaasti. Voit kerralla tilata myös enemmän tarroja jos haluat, mutta pidetään miniminä 2 kpl.

SuomalaisetMontessaMonteKirjanKuviaVilkasMonteKuvaKuskeistaMonteVolvoMonteMini
* Suomalaisajajat Monte Carlon Rallissa. Lasse Laakso. Vuodelta -66. Yli 120 sivua. Kovakantinen n20x20cm kirja. Paljon luettu mutta ehjä. Ei kansipapereita. Hieno ! Hinta 15 euroa.

kirjamaclean
* Katkuinen kuolemantie vuodelta 1973. Formuloiden maailmaan sijoittuva kirja. Alistair McLean. Hinta 5 euroa, tai kaupan päälle yli 50 euron ostoksen yhteydessä.

escortMk1esitteenaukeama
* MYYTY. Ford Escort Mk1 myyntiesite. Suomalainen alkuperäinen.  MYYTY.


 

Leluja

911turbo911turbo2
* Porsche 911 Turbo. Uustuotantoa. 1:43. Hyväkuntoinen. Vitriinissä pölyä kerännyt. Hinta 10 euroa.

MarklinCapriMarklinCapriMk1
* Ford Capri Mk1. Märklin made in Germany. 1:43. Aito vanha. Märklin on tehnyt näistä myös uustuotantoa, mutta se uusi halvempi on helppo tunnistaa täysin erilaisista vanteista. Hinta 50 euroa.

MebetoysEscortMexicoMebetoysEscortMexico2MebetoysEscortMexico3MebetoysEscortMexico4
* Ford Escort Mexico Mk1. Mebetoys 8551 1:43. Aito vanha, ja varsin hyvin säilynyt siistimätön entisöimätön kunto. Mebetoys on italalialainen leluvalmistaja jonka Mattel osti vuonna 1969. Vuonna 1980-81 Mebetoys nimi lakkautettiin. Tätä Mebetoys Escorttia valmistettiin vuodesta -73 alkaen sekä perusmallina ilman teippejä, että Mexicona. Tämä on siis valmistettu 1973-81 välillä. Erittäin harvinainen maailmallakin saati sitten suomessa. Hinta 80 euroa.

projektoriPiccoloProjektori
* Piccolo elokuvaprojektori ! Tässä leluprojektorissa on fiilistä. Se on käsin veivattava ja sillä on aikanaan heijastettu seinälle 16mm filmejä. En ole kokeillut toimiiko. Valmistaja Noris, model Piccolo, manufactured by Ernst Plank, Nürnberg, Germany. 50-luvulta. Äärettömän sympaattinen pieni laite. Hinta 120 euroa 

LanciaStratos
* Peltiauto Lancia Stratos. Lasit rikki ym kovia kokenut. Muovipohja. 25cm. Aito vanha eikä mikään uustuotanto. Hinta 15 euroa.


 

Muut. Rompetori

IMG 2787k
* Ostan vanhemman Land Roverin osia. Lähinnä Series 2 ja 3. Varusteita, elephant hide verhoilujämiä ym. Kuvan auto on uudempi, mutta näyttää mallin missä mennään.

SimcaRalley2SimcaRallye2Mittarit
* Simca Rallye 2 alkuperäiset mittarit. Nopeus ja kiekka. Hinta yhteensä 160 euroa. Tai ostan Rallye kakkosen.

CortinaRatti
* Ford Cortina ratti. Aihio kunnostukseen tai osiksi. Ilmainen noutajalle. Hae pois.

191010 049p
* Spinneri. Aito brittisportin siipimutteri. Kovaa käyttöä nähnyt. Raskas ja massiivinen. Paperipaino tms. Hinta 25 euroa.

MaseratiPainekotelo
* Maserati turbon painekotelo. MYYTY

DinoVenakoppa
* Dino V-6 moottorin venttiilikoppa. Aito vanha siistimätön. Ferrari ja Fiat Dinossa 60-luvun lopulta 70-luvun alkuun. Hinta 100 e kpl. Löytyy pari. Myydään yksittäin tai parina.

FerrariVenakoppa
* Ferrari 308 V-8 alkuperäinen käytetty venttiilikoppa. Hinta 300 euroa.

Abarth2300-6oilsump
* Abarth öljypohja 2300 6-kone. 1400 euroa

dellortopaita
* Dellorto T-paita. Punainen paita valkoisella Dellorto tekstillä. Koko L. Käyttämätön. Hinta 40e.

PorscheMuki
* Porsche muki. Käyttämätön Porschen merkkiliikkeen valikoimista aikoinaan löydetty. Vain 1 kpl. Hinta 25e.

porschehaalari
* Porsche haalarit. Koko S jos oikein muistan. Pieni aikuisten koko kuitenkin.  Suomalainen vanha kerhotuote 90-luvulta ? Käyttämätön. Sopii myös somisteeksi tallin seinälle. On puhtaan valkoinen vaikka kuvassa hiukan punertaa. Hinta 80 euroa.


OSTAN:

CCClehtiAnglia
* Ostan CCC lehtiä. Englantilaisia Cars and Car Conversions lehtiä ennen 80-lukua.

TuningManual1969
* Ostan Tuning manual vuodelta 1969 ja muita vastaavia viritysosista kertovia.

buch03
* Ostan kuvan saksalaisen Opel virityskirjan

SchoLarVenakoppa
* Ostan alumiiniventtiilikopan moneen 60-70-luvun autoon. Fordin Kent, Opel CIH Sprint, Volvo B20 ym ym.

* Ostan Britax 4-pistevyöt. Vanhat mustat vyöt katukäyttöön.

Hämeenlinnanajot68juliste
* Ostan suomalaisia kilpailumainoksia. Julisteita Keimola, Ahvenisto, Artukainen Sadan auton ajot.


CarburatoriWeberServizioWeberkylttiTuningAnnual1965WeberJuliste
* Want to buy Weber Dellorto memorabilia. Ostan kaasuttimiin liityvää rekvisiittaa, mainoksia, kirjoja ym. Nämä esimerkkikuvien kohteet jo löytyy mutta muut vastaavat kiinnostaa.

Language

englanti

ruotsi

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelimesta 0400-911356 ei
marraskuussa tavoita aina.
Sähköpostilla tavoittaa.

Kivijalkamyymälä
on avoinna pyydettäessä.  
Ei jatkuvaa päivystystä.
Sovitaan aikataulut. Tervetuloa!

Free Technics Oy
Käyntiosoite: Vihnetie 2
Postiosoite: Jussinpellontie 2
20780 Kaarina, Finland

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
P: 0400-911356
(Poistunut: 02-2432781)
Tili FI8457108320035523