Viritysosia ja varusteita klassikkoautoihin.

Ilmanpuhdistimet

Käytetyt putsarikotelot sivulla viimeisenä.

RedLine - Weber. Imutorvipuhdistimet virityskaasuttimille

REDLINESOCKSi

Pestävät puhdistinsukat jotka vedetään imutorvien päälle. (imutorvia ei tule mukana) Kiinnitys nippusiteellä imutorven kaulan ympärille. Laadukkain vaahtomuovisuodatin jonka olemme nähneet. Puhdistimessa on sisällä metallikierrejousi joka pitää puhdistimen ryhdissä. Nyt päädyn Redline teksti on poissa ja tilalla Weberin "W"-logo. Valmistaja, laatu ja hinta ennallaan.  Pituus 150 mm. Sopii hyvin 100 mm väliin ja kestää nojata kiinni konehuoneen reunohin tai esim. jarrutehostajaan. Voi lyhentää tarvittaessa. Älä lyhennä liikaa. Sovita ensin täysmittaisena. Ulkohalkaisija 90 mm. Vaahtomuovia. Valmistettu yhdestä palasta. Tässä ei siis ole liimasaumoja kuten halpismalleissa. Punaiset. Valmiiksi öljytyt, ja aika reilusti öljytyt. Suurimmat öljyt voi puristaa pois ennen käyttöä. Ei sovi yksittäin turbon päähän. Hengityskyky ei riitä 100hv/kpl.  Mikään vaahtomuovipuhdistin ei kestä jatkuvaa lieskaa kaasareista. Normaali kylmänä yskiminen ei ole ongelma. Riski putsarin sulamisesta on olemassa jos sen ensin kyllästää bensalla ja sitten tarjoaa lieskaa perään. Lähinnä rallikäytössä on kaiken merkkisiä vaahtomuoviputsareita ajoittain sulatettu tällaisen säätö- tai toimintavian takia. Varmista että synkka on kohdallaan. Älkää käyttäkö liian pitkiä imutorvia syvälle putsarin sisälle työnnettynä. Ei hengitä hyvin jos saa ilmaa vaan päätylätkän läpi. Tehojen kannalta on parempi ratkaisu jättää mahdollisimmaan paljon vapaata pintaa putsarin sisälle. Hinta 65 euroa / 2 kpl.  130 euroa / 4 kpl.

Imutorvipuhdistimet

070307 021p

Pestävät puhdistinsukat jotka vedetään imutorvien päälle. (imutorvia ei tule mukana) Kiinnitys nippusiteellä. Pituus 115 mm ja halkaisija 95 mm. Valmistettu kahdesta palasta liimaamalla. Halpismalli. Ei halpa hinta aina tarkoita suoraan huonoa, mutta näitä emme kehtaa myydä. POISTETTU OHJELMISTA. Näiden laatu ei vastaa odotuksiamme. Hengittää huonommin kuin isommat, mutta suurin vaiva on materiaalin mureneminen ja liimasaumojen irtoaminen.


ALPHA vaahtomuovipuhdistimet


puhdistinAlpha480puhdistinAlpha2480
Nyt tarjolla taas iso yhtenäinen pestävä ilmanpuhdistin kahdelle 2-kurkkuiselle kaasuttimelle tai läppärungolle. Pohjapelti on alumiinia ja aina ilman reikiä. Tee itse jaon mukaan sopivat reiät. Vaakaimuille muista tehdä myös se n. 2cm reikä toisen kurkun yläpuolelle. Kaasari ottaa sitäkautta ilman kohokammioon. Elementti on puolipyöreä. Kolmea eri kokoa. Puhdistin tulee kuivana. Voidaan käyttää öljyttynä jolloin puhdistaa tarkemmin. Pesu ja öljy samoja kuin muissakin vaahtomuoviputsareissa. Tämäkään ei kestä sitä että kaasareissa tai ruiskussa on synkka pielessä. Jos saa jatkuvaa lieskaa, putsariin sulaa reikä. Kaikissa sama pohjapelti. Pohjapelti kuuluu näissä aina hintaan. Sama kiinnitys kuin Pipercrossissa KK600. Nimellismitta on elementin suurin korkeus päältä. Vaakaimukaasareiden kanssa siis sivulle tuleva mitta. Putsarin muut mitat: pohjapellin mukaan suurin leveys 450mm. (elementin suurin leveys 440mm.) Pohjapellin suurin korkeus 190mm. (suodatinelementti 150mm). Putsarin sisämitat: Suurin leveys 390mm. Suurin korkeus pohjapellin suuntaan kaikissa sama 105mm. Imutorvien suuntaan sisämitta on noin 10mm vähemmän kuin putsarin nimellismitta 90/120/140. Imutorven käytännön maksimipituus on noin 40-50mm vähemmän kuin putsarin nimellismitta. 90mm putsariin suositellaan enintään 45mm imutorvia. 
- 90mm puhdistin pohjapellin ja kiinnikkeiden kanssa yhteensä 150 euroa.
- 120mm puhdistin pohjapellin ja kiinnikkeiden kanssa yhteensä 160 euroa. (kuvassa)
- 140mm puhdistin pohjapellin ja kiinnikkeiden kanssa yhteensä 170 euroa. 

 

Pestävä kromipuhdistin DCOE, DHLA ym vaakaimukaasuttimille

ilmanpuhdistinDCOE480

Sopivuus Weber DCOE, Dellorto DHLA, Solex ADDHE ym. Korkeus, tai vaakaimuille oikeammin mitta sivullepäin 46, 64 tai 86 mm. Suurimmassa ulkopelti on kiinni mutterilla ja siipimutterin tilantarve lisää +15 mm. Muissa malleissa ei ole mutteria vaan irralliset pannat sivulla. Pantakiinnitys on mukava katukäytössä, mutta ei välttämättä riitä rallikäytössä, vaan siellä tärinöiden takia kannattaa kaikki pultata kiinni. Ulkomitat 177 x 114 mm. Pestävä suodatin. Tämä on halpa malli joka ei yritäkään olla ominaisuuksiltaan maailman paras. Käyttökelpoinen kyllä. Hengittää hyvin, eli päästää pölyä melko paljon läpi kuten muutkin pestävät suodattimet. Suodattimen reunakumi turpoaa jos kaasarit on säädetty paksulle tai kireän nokan takia sumuttaa jatkuvasti bensaa putsareihin. Tämä ongelma on nähty vain kisakäytössä vaakaimukaasareiden kanssa. Kaikki koot saman hintaisia. Hinta 85 euroa kpl, tai 150 euroa pari.


Pestävä kromipuhdistin Weber IDF pystykaasuttimelle.

Vastaava kuin DCOE puhdistin. Saatavilla korkeudet 64 ja 88mm. Hinta 95 euroa kpl.


Pestävä kromipuhdistin 2-kurkkuiselle DGV/DGAV/DGMS Weberille

ilmanpuhdistimetRedlineDGVilmanputsariVolvossa

Korkeus 46mm tai 65 mm. (65mm putsari yhdessä Weberin kanssa 155 mm) Ulkomitat 171 x 114 mm. Pestävä suodatin. Tämä on halpa malli joka ei yritäkään olla paras, mutta silti ihan käyttökelpoista laatua. Hengittää hyvin, eli päästää pölyä melko paljon läpi kuten muutkin pestävät puhdistimet. Öljyttynä vähemmän. Etuna se ettei pienestä koosta huolimatta pistä pahasti tehoissa vastaan.  Kannen kiinnitys neljällä pannalla sivuista. Pantaa pitää alarunan päädystä hiukan lyhentää DGV kaasarin kanssa ettei ota kaasariin kiinni. Huohotusletkulle on paikka putsarin pohjassa ja liitin mukana. Molemmat koot saman hintaisia. Saatavilla oma mallinsa myös DCNF Weberille, ja erilainen DMTL ja DCD Webereille. Kuvassa olevan DGV/DGAV/DGMS mallin Hinta 85 euroa.

 

RedLine pyöreä kromipuhdistin DGV/DGAV/DGMS Weberille

redlineDGV480150607 004P

* Weber DGV/DGAV/DGMS/DGAS. Laadukkaampi Redline puhdistin. Korkeus yhdessä Weberin DGV:n kanssa n.155 mm. Puhdistimen korkeus n. 65 mm. Halkaisija n. 230 mm. Asennusvalmis paketti jossa mukana sekä suodatinpanos että tiiviste kaasaria vasten. Kertakäyttöisellä hyvin puhdistavalla suodattimella. Huohotusletkulle on paikka pohjassa. Hinta 125 euroa.

RedlineElementDGV
* Vaihtopanos RedLine pyöreä. Kertakäyttöinen. Puhdistaa hyvin. Pienillä kilometreillä vaihtoväli on useita vuosia. Hinta 45 euroa.

 

Imukotelo, Plenum. DGV/DGAV/DGMS ja DMTL Weberille

plenumDGV480161207 016p

Sopii DGV, DGAV, DGAS ja DGMS malleihin. Vastaava malli löytyy nyt myös DMTL Weberille. Alumiinikotelo kaasarin päälle. Siihen mahdollisuus liittää lämmintä tai kylmää ilmaa ja suodatin letkun päähän. Vaikka letkun lähtö on soikea, siihen mukautuu hyvin pyöreä kumiletku kiinni. Hiljainen imuääniltään. Weber DGV kokonaiskorkeus 12 cm. DGV yhdessä plenumin kanssa 16 cm. Kaasuttimen korkeus pohjasta puhdistimen/plenumin kiinnityspintaan 8,5 cm. Tämä imukotelo on alumiinivalua ja sen alapinta on käsin viimeistelty. Taso ei aina ole suora. Vaatii usein viimeistelyä ollakseen oikeasti tiivis. Ei sisällä ilmanpuhdistinta. Hinta molemmissa malleissa sama 125 euroa.Ilmanpuhdistin Weber ICH ym 1-kurkkuiselle vakiokaasuttimelle


WeberICHymKromiputsariICHkromiputsari
Pestävä edullisempi kromiputsari Weber ICH ja ICT malleille ja muillekin joissa kiinnitys 52mm. Esim monet solexit. Tämä putsari ei yritäkään olla maailman paras tai laadukkain, mutta käyttökelpoista halpislaatua. Hinta 55 euroa erikseen tilattuna. Edullisemmin yhdessä uuden weberin kanssa ostettuna.

OkrasaPuhdistin480OkrasaAlta480OkrasaTeksti480

Nyt tarjolla ICH Weberille ja monelle 1-kurkkuiselle Solexille sopiva kiva nostalgiaputsari. Saksalaisen Okrasa virityspajan mallin mukainen uusi pestävä putsari. 52mm kiinnitys kaasariin. Sopii ICH Weberin lisäksi monet muutkin 52 kiinnityksella kuten useat Fomocot ja Solexit. Kovin hyvin kotonaan monessa Volkkarissa tai Opelin pikkukoneen kahden 1-kurkkuisen setissä. Nämä on tavallista tukevamman tuntuista työtä ja materiaaleja. Päästää pölyä enemmän läpi kuivana ja vähemmän öljyttynä. Mitat 115mm ulkohalkaisija. Putsarin korkeus noin 60mm. Tämä mitta on peltien väli, eli tämän verran nousee kaasarin yläpinnasta. Hinta 90 euroa kpl.Ilmanpuhdistimet SU-kaasuttimille

RedlineSUputsarit480

* SU-kaasuttimille laadukkaita putsareita. Nyt tarjolla malli 1.5" SU kaasareille. Putsarin halkaisija 140 mm. Valmistaja Redline. Kromipeltien välissä kertakäyttöinen vaihtopanos. Vaihtoväli olosuhteista riippuen tuplakaasarikoneessa yleensä 5000-10000 km. Kunnollista laatua. Puhdistaa hyvin. Hinta 75 euroa kpl.


Adapterit joilla alkuperäisen putsarikotelon saa DGV tai DGMS/DGAS Weberin päälle

ilmanputsariAdapteriDGVJapsi
* Weber DGV päälle japsiputsari. Tehty Suzukia varten, mutta näyttäisi olevan sovellettavissa helposti moneen muuhunkin. Hinta 115 euroa kpl.

WeberLadaputsarilaippa
* Weber DGV päälle Ladan ilmanpuhdistinkotelo. Mukana pitkät pultit. Hinta 110 euroa

WeberSolexEEITadapteriSolexEEIT
* Weber DGMS/DGAS päälle Solex EEIT Ford V-6 puhdistinkotelo. Ei sovi vanhempaan M17-M26 Solexiin eikä Saab 96 Solexiin joissa korkeampi ja pyöreämpi kaulus kaasarissa. Sopii vain kuvan EEIT Solexin putsarin kanssa. Hinta 95 euroa

ICHholkki
* Weber ICH kaasarin päälle holkki joka muuttaa ylähalkaisijan 52mm - 58mm. Ford, Saab ym. Hinta tulossa.


 Huohotinpuhdistin ja säiliö

huohotinkokooja1HuohotinkokoojaAuki

Kokoojasäiliö alumiinia johon voit yhdistää moottorin huohotukset venttiilikopalta, lohkosta ym. Tämän kanssa ei tarvitse ohjata öljyhuuruja ilmanputsaria tukkimaan. Sisällä pestävää vaahtomateriaalia. Säiliö on sen verran pieni ettei täytä jossain kilpaluokissa vaadittua litran tilavuuttaa. Nätti palikka katukäyttöön tai fiilistelykilpuriin. Säiliön suurin leveys 150mm, Syvyys 66mm ja korkeus 56mm. Liittimet päälle näihin mittoihin. Irrotettavat läpipultattavat liittimet yhteensä 5 kpl joista kolmelle valmiit paikat säiliössä. Liittimet noin 13mm letkulähdöllä. Sopii esim 1/2" letkulle.  Säiliön kiinnitys koriin kahdella pultilla joiden jako 145mm. Hinta 95 euroa.

 


Suodatinöljyt ja pesuaineet

filteroiliso

K&N pesusarja. Sopii Empi, JR, K&N, Green ja H&M pestäville suodattimille, eli kaikille puuvillapohjaisille. Suodatinöljy spray ja pesuaine. Öljy on punaista, eli Green ja JR vaihtavat väriä tällä öljyllä. Hinta 25euroa / srj.

Käytetyt ilmanputsarikotelot:


Runsaasti käytettyjä alkuperäisiä putsarikoteloita tulossa. Listaus automerkin aakkosjärjestyksessä:

20130110 012p20130110 013p20130110 022p
* Abarth Ritmo 130 TC

* Fiat Dino 3x DCNF

* Ford DGV

20120202 048
* Matra Bagheera 2x DCNF
MGBpuhdistimetMGBputsariClose
* MGB kahden SU kaasarin alkuperäinen Coopers peltikotelopari jossa mukana alumiini imutorven tyyliset pyöristykset. Hinta 80 euroa pari


 

AAW 

 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
P. 0400-911356 klo 10-17.
Paras puhelinaika klo 10-12
Puhelin on kiinni vapaapäivinä.

Kivijalkamyymälä
on avoinna pyydettäessä.  
Ei jatkuvaa päivystystä.
Sovitaan aikataulut. Tervetuloa!

Free Technics Oy
Käyntiosoite: Vihnetie 2
Postiosoite: Jussinpellontie 2
20780 Kaarina, Finland

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
P: 0400-911356
(Poistunut: 02-2432781)
Tili FI8457108320035523