Viritysosia ja varusteita klassikkoautoihin.

Ilmanpuhdistimet

Käytetyt putsarikotelot sivulla viimeisenä.

RedLine - Weber. Imutorvipuhdistimet virityskaasuttimille

REDLINESOCKSi

Pestävät puhdistinsukat jotka vedetään imutorvien päälle. (imutorvia ei tule mukana) Kiinnitys nippusiteellä imutorven kaulan ympärille. Laadukkain vaahtomuovisuodatin jonka olemme nähneet. Puhdistimessa on sisällä metallikierrejousi joka pitää puhdistimen ryhdissä. Nyt päädyn Redline teksti on poissa ja tilalla Weberin "W"-logo. Valmistaja, laatu ja hinta ennallaan.  Pituus 150 mm. Sopii hyvin 100 mm väliin ja kestää nojata kiinni konehuoneen reunohin tai esim. jarrutehostajaan. Voi lyhentää tarvittaessa. Älä lyhennä liikaa. Sovita ensin täysmittaisena. Ulkohalkaisija 90 mm. Vaahtomuovia. Valmistettu yhdestä palasta. Tässä ei siis ole liimasaumoja kuten halpismalleissa. Punaiset. Valmiiksi öljytyt, ja aika reilusti öljytyt. Suurimmat öljyt voi puristaa pois ennen käyttöä. Ei sovi yksittäin turbon päähän. Hengityskyky ei riitä 100hv/kpl.  Mikään vaahtomuovipuhdistin ei kestä jatkuvaa lieskaa kaasareista. Normaali kylmänä yskiminen ei ole ongelma. Riski putsarin sulamisesta on olemassa jos sen ensin kyllästää bensalla ja sitten tarjoaa lieskaa perään. Lähinnä rallikäytössä on kaiken merkkisiä vaahtomuoviputsareita ajoittain sulatettu tällaisen säätö- tai toimintavian takia. Varmista että synkka on kohdallaan. Älkää käyttäkö liian pitkiä imutorvia syvälle putsarin sisälle työnnettynä. Ei hengitä hyvin jos saa ilmaa vaan päätylätkän läpi. Tehojen kannalta on parempi ratkaisu jättää mahdollisimmaan paljon vapaata pintaa putsarin sisälle. Hinta 65 euroa / 2 kpl.  130 euroa / 4 kpl.

Imutorvipuhdistimet

070307 021p

Pestävät puhdistinsukat jotka vedetään imutorvien päälle. (imutorvia ei tule mukana) Kiinnitys nippusiteellä. Pituus 115 mm ja halkaisija 95 mm. Valmistettu kahdesta palasta liimaamalla. Halpismalli. Ei halpa hinta aina tarkoita suoraan huonoa, mutta näitä emme kehtaa myydä. POISTETTU OHJELMISTA. Näiden laatu ei vastaa odotuksiamme. Hengittää huonommin kuin isommat, mutta suurin vaiva on materiaalin mureneminen ja liimasaumojen irtoaminen.


ALPHA vaahtomuovipuhdistimet


puhdistinAlpha480puhdistinAlpha2480
Nyt tarjolla taas iso yhtenäinen pestävä ilmanpuhdistin kahdelle 2-kurkkuiselle kaasuttimelle tai läppärungolle. Pohjapelti on alumiinia ja aina ilman reikiä. Tee itse jaon mukaan sopivat reiät. Vaakaimuille muista tehdä myös se n. 2cm reikä toisen kurkun yläpuolelle. Kaasari ottaa sitäkautta ilman kohokammioon. Elementti on puolipyöreä. Kolmea eri kokoa. Puhdistin tulee kuivana. Voidaan käyttää öljyttynä jolloin puhdistaa tarkemmin. Pesu ja öljy samoja kuin muissakin vaahtomuoviputsareissa. Tämäkään ei kestä sitä että kaasareissa tai ruiskussa on synkka pielessä. Jos saa jatkuvaa lieskaa, putsariin sulaa reikä. Kaikissa sama pohjapelti. Pohjapelti kuuluu näissä aina hintaan. Sama kiinnitys kuin Pipercrossissa KK600. Nimellismitta on elementin suurin korkeus päältä. Vaakaimukaasareiden kanssa siis sivulle tuleva mitta. Putsarin muut mitat: pohjapellin mukaan suurin leveys 450mm. (elementin suurin leveys 440mm.) Pohjapellin suurin korkeus 190mm. (suodatinelementti 150mm). Putsarin sisämitat: Suurin leveys 390mm. Suurin korkeus pohjapellin suuntaan kaikissa sama 105mm. Imutorvien suuntaan sisämitta on noin 10mm vähemmän kuin putsarin nimellismitta 90/120/140. Imutorven käytännön maksimipituus on noin 40-50mm vähemmän kuin putsarin nimellismitta. 90mm putsariin suositellaan enintään 45mm imutorvia. 
- 90mm puhdistin pohjapellin ja kiinnikkeiden kanssa yhteensä 160 euroa.
- 120mm puhdistin pohjapellin ja kiinnikkeiden kanssa yhteensä 170 euroa. (kuvassa)
- 140mm puhdistin pohjapellin ja kiinnikkeiden kanssa yhteensä 180 euroa. 

 

Pestävä kromipuhdistin DCOE, DHLA ym vaakaimukaasuttimille

ilmanpuhdistinDCOE480

Sopivuus Weber DCOE, Dellorto DHLA, Solex ADDHE ym. Korkeus, tai vaakaimuille oikeammin mitta sivullepäin 46, 64 tai 86 mm. Suurimmassa ulkopelti on kiinni mutterilla ja siipimutterin tilantarve lisää +15 mm. Muissa malleissa ei ole mutteria vaan irralliset pannat sivulla. Pantakiinnitys on mukava katukäytössä, mutta ei välttämättä riitä rallikäytössä, vaan siellä tärinöiden takia kannattaa kaikki pultata kiinni. Ulkomitat 177 x 114 mm. Pestävä suodatin. Tämä on halpa malli joka ei yritäkään olla ominaisuuksiltaan maailman paras. Käyttökelpoinen kyllä. Hengittää hyvin, eli päästää pölyä melko paljon läpi kuten muutkin pestävät suodattimet. Suodattimen reunakumi turpoaa jos kaasarit on säädetty paksulle tai kireän nokan takia sumuttaa jatkuvasti bensaa putsareihin. Tämä ongelma on nähty vain kisakäytössä vaakaimukaasareiden kanssa. Kaikki koot saman hintaisia. Hinta 85 euroa kpl, tai 150 euroa pari.


Pestävä kromipuhdistin Weber IDF ja DCNF pystykaasuttimille.

IDF kaasuttimelle vastaava kuin DCOE puhdistin. Saatavilla korkeudet 64 ja 88mm. Hinta 105 euroa kpl, tai 180 euroa pari.
DCNF mallille oma puhdistin. Saatavilla korkeudet 45 ja 64mm. Hinta 115 euroa kpl, tai 190 euroa pari.

Pestävä kromipuhdistin 2-kurkkuiselle DGV/DGAV/DGMS Weberille

ilmanpuhdistimetRedlineDGVilmanputsariVolvossa

Korkeus 46mm tai 65 mm. (65mm putsari yhdessä Weberin kanssa 155 mm) Ulkomitat 171 x 114 mm. Pestävä suodatin. Tämä on halpa malli joka ei yritäkään olla paras, mutta silti ihan käyttökelpoista laatua. Hengittää hyvin, eli päästää pölyä melko paljon läpi kuten muutkin pestävät puhdistimet. Öljyttynä vähemmän. Etuna se ettei pienestä koosta huolimatta pistä pahasti tehoissa vastaan.  Kannen kiinnitys neljällä pannalla sivuista. Pantaa pitää alarunan päädystä hiukan lyhentää DGV kaasarin kanssa ettei ota kaasariin kiinni. Huohotusletkulle on paikka putsarin pohjassa ja liitin mukana. Molemmat koot saman hintaisia. Saatavilla oma mallinsa myös DCNF Weberille, ja erilainen DMTL ja DCD Webereille. Kuvassa olevan DGV/DGAV/DGMS mallin Hinta 95 euroa.

 

RedLine pyöreä kromipuhdistin DGV/DGAV/DGMS Weberille

redlineDGV480150607 004P

* Weber DGV/DGAV/DGMS/DGAS. Laadukkaampi Redline puhdistin. Korkeus yhdessä Weberin DGV:n kanssa n.155 mm. Puhdistimen korkeus n. 65 mm. Halkaisija n. 230 mm. Asennusvalmis paketti jossa mukana sekä suodatinpanos että tiiviste kaasaria vasten. Kertakäyttöisellä hyvin puhdistavalla suodattimella. Huohotusletkulle on paikka pohjassa. Saatavilla tilauksesta myös Weberin malleille DFAV/DFEV, DFE/DFM/DIR sekä ADF/ADM. Hinta 145 euroa.

RedlineElementDGV
* Vaihtopanos RedLine pyöreä. Kertakäyttöinen. Puhdistaa hyvin. Pienillä kilometreillä vaihtoväli on useita vuosia. Hinta 45 euroa.

 

Imukotelo, Plenum. DGV/DGAV/DGMS ja DMTL Weberille

plenumDGV480161207 016pDSC 0001r2k480

Sopii DGV, DGAV, DGAS ja DGMS malleihin. Alumiinikotelo kaasarin päälle. Siihen mahdollisuus liittää lämmintä tai kylmää ilmaa ja suodatin letkun päähän. Vaikka letkun lähtö on soikea, siihen mukautuu hyvin pyöreä 70mm kumiletku kiinni. Hiljainen imuääniltään. Weber DGV kokonaiskorkeus 12 cm. DGV yhdessä plenumin kanssa 16 cm. Kaasuttimen korkeus pohjasta puhdistimen/plenumin kiinnityspintaan 8,5 cm. Tämä imukotelo on alumiinivalua ja sen alapinta on käsin viimeistelty. Taso ei aina ole suora. Vaatii usein viimeistelyä ollakseen oikeasti tiivis. Ei sisällä ilmanpuhdistinta. Kuvassa yhdistetty Volvon omaan puhdistinkoteloon. Plenumin hinta 145 euroa.Ilmanpuhdistin Weber ICH ym 1-kurkkuiselle vakiokaasuttimelle


WeberICHymKromiputsariICHkromiputsari
Pestävä edullisempi kromiputsari Weber ICH ja ICT malleille ja muillekin joissa kiinnitys 52mm. Esim monet solexit. Tämä putsari ei yritäkään olla maailman paras tai laadukkain, mutta käyttökelpoista halpislaatua. Hinta 55 euroa erikseen tilattuna. Edullisemmin yhdessä uuden weberin kanssa ostettuna.

OkrasaPuhdistin480OkrasaAlta480OkrasaTeksti480

Nyt tarjolla ICH Weberille ja monelle 1-kurkkuiselle Solexille sopiva kiva nostalgiaputsari. Saksalaisen Okrasa virityspajan mallin mukainen uusi pestävä putsari. 52mm kiinnitys kaasariin. Sopii ICH Weberin lisäksi monet muutkin 52 kiinnityksella kuten useat Fomocot ja Solexit. Kovin hyvin kotonaan monessa Volkkarissa tai Opelin pikkukoneen kahden 1-kurkkuisen setissä. Nämä on tavallista tukevamman tuntuista työtä ja materiaaleja. Päästää pölyä enemmän läpi kuivana ja vähemmän öljyttynä. Mitat 115mm ulkohalkaisija. Putsarin korkeus noin 60mm. Tämä mitta on peltien väli, eli tämän verran nousee kaasarin yläpinnasta. Hinta 90 euroa kpl.Ilmanpuhdistimet SU-kaasuttimille

RedlineSUputsarit480

* SU-kaasuttimille laadukkaita putsareita. Nyt tarjolla malli 1.5" SU kaasareille. Putsarin halkaisija 140 mm. Valmistaja Redline. Kromipeltien välissä kertakäyttöinen vaihtopanos. Vaihtoväli olosuhteista riippuen tuplakaasarikoneessa yleensä 5000-10000 km. Kunnollista laatua. Puhdistaa hyvin. Hinta 75 euroa kpl.


Adapterit joilla alkuperäisen putsarikotelon saa DGV tai DGMS/DGAS Weberin päälle

ilmanputsariAdapteriDGVJapsi
* Weber DGV päälle japsiputsari. Tehty Suzukia varten, mutta näyttäisi olevan sovellettavissa helposti moneen muuhunkin. Hinta 115 euroa kpl.

DGVINATputsariadaptori
* Weber DGV päälle INAT Solex/Zenith/Pierburg jota käytetään yhtä tai kahta kaasutinta BMW, Opel, MB . Yhden laipan hinta 95 euroa. Kahden hinta 165 euroa.

LadaPutsariadapterinylaosaLadaPutsariadapterinpohja
* Weber DGV päälle Ladan ilmanpuhdistinkotelo. 2 osainen sovitelaippa. Hinta 125 euroa

WeberSolexEEITadapteriSolexEEIT
* Weber DGMS/DGAS päälle Solex EEIT Ford V-6 puhdistinkotelo. Ei sovi vanhempaan M17-M26 Solexiin eikä Saab 96 Solexiin joissa korkeampi ja pyöreämpi kaulus kaasarissa. Sopii vain kuvan EEIT Solexin putsarin kanssa. Hinta 95 euroa

ICHholkki
* Weber ICH kaasarin päälle holkki joka muuttaa ylähalkaisijan 52mm - 58mm. Ford, Saab ym. Hinta 30 euroa.


 Huohotinpuhdistin ja säiliö

huohotinkokooja1HuohotinkokoojaAuki

Kokoojasäiliö alumiinia johon voit yhdistää moottorin huohotukset venttiilikopalta, lohkosta ym. Tämän kanssa ei tarvitse ohjata öljyhuuruja ilmanputsaria tukkimaan. Sisällä pestävää vaahtomateriaalia. Säiliö on sen verran pieni ettei täytä jossain kilpaluokissa vaadittua litran tilavuuttaa. Nätti palikka katukäyttöön tai fiilistelykilpuriin. Säiliön suurin leveys 150mm, Syvyys 66mm ja korkeus 56mm. Liittimet päälle näihin mittoihin. Irrotettavat läpipultattavat liittimet yhteensä 5 kpl joista kolmelle valmiit paikat säiliössä. Liittimet noin 13mm letkulähdöllä. Sopii esim 1/2" letkulle.  Säiliön kiinnitys koriin kahdella pultilla joiden jako 145mm. Hinta 95 euroa.

 


Suodatinöljyt ja pesuaineet

filteroiliso

K&N pesusarja. Sopii Empi, JR, K&N, Green ja H&M pestäville suodattimille, eli kaikille puuvillapohjaisille. Suodatinöljy spray ja pesuaine. Öljy on punaista, eli Green ja JR vaihtavat väriä tällä öljyllä. Loppu.

Käytetyt ilmanputsarikotelot:


Runsaasti käytettyjä alkuperäisiä putsarikoteloita tulossa. Listaus automerkin aakkosjärjestyksessä. Yleismalliset ensin:

SprintitIDFSprintitIDFalta
* Weber IDF pystykaasarin kiinnityksella käytetty putsaripari. Elementit on pestäviä mutta toista on kolhittu aika lailla. Sopii myös Dellorto DRLA. Putsarin korkeus n 50mm. Elementti noin 45mm. Käyttökelpoiset paksut tiivisteet kaasaria vasten on mukana. Hinta yhteensä 50 euroa pari.

DCOE45putsaritDCOE45putsaritTakaa
* Weber Dellorto Solex  DCOE/DHLA/ADDHE vaakaimun kiinnityksellä käyttämätön putsaripari joissa pieniä kolhuja ja jälkiä. Peltien väli 45mm. Pestävä elementti. Mukana tiivisteet ja liitin huohottimelle. Hinta 90 euroa pari

SprintFilterPellit640
* Sprint Filter 6000 tarvikepuhdistin osia. Suodatinelementtejä ei löydy, mutta peltejä ja klemmareita kyllä. Pintapelti 10 e kpl. Pohjapelti DCOE/DHLA/ADDHE jaolla 5 e kpl. Klemmarit 10 e /4kpl. Klemmareita on useita pituuksia. Elementtejä saattaa edelleen olla Moposportilla. Yhden kaasarin pellit ja klemmarit 20 euroa.

20130110 012p20130110 013p20130110 022p
* Abarth Ritmo 130 TC. Hinta 250 euroa. MYYTY.

BMW6Purolator2xSolexBMW6INATPuhdistinBMWlogoPurolator
* BMW 6-kone kahden Solex/Zenith/Pierburg INAT pystykaasareiden ilmanputsarikotelo. Toisen kaasarin kohdalla prässätty BMW, toisessa Purolator Filter. Hyvin säilynyt entisöimätön ryhdikäs putsarikotelo. Hinta 80 euroa.

* Fiat Dino 3x Weber DCN/F

FordilmanpuhdistinkotelotAuki
* MYYTY. Ford DGV.  MYYTY. 

20120202 048
* Matra Bagheera 2x DCNF. Kotelo Webereiden päälle joka vain yhdistää ilmanoton erilliseen putsariin. Kokoojan hinta 150 euroa.
MGBpuhdistimetMGBputsariClose
* MGB 1962-1972 kahden SU HS4 kaasarin alkuperäinen Coopers peltikotelopari jossa mukana alumiini imutorven tyyliset pyöristykset. Vanhat Coopers tarratkin vielä jäljellä. Hinta 80 euroa pari.

OpelTop
* Opel 1100 SR kaasarisetti komeilla orggisputsareilla. Hinta 600 euroa setti.

Opel6putsariOpel6MannFilterOpel6MannAuki
* Opel 6 koneen kahden Solex/Zenith/Pierburg INAT pystykaasarin putsari. Commodore ym. Toinen imuputki rytyssä ja kansikin parhaat päivänsä nähnyt. Paljon parempi kuin ilman. Hinta 40 euroa.

SimcaRallye2SolexSetsimcaRallye2putsaripiirros
* Simca Rallye 2. Koko kaasaripaketti alkuperäisen massiivisen ison putsarikotelon kanssa. Hinta 580 euroa koko paketti.

SunbeamTalbotTiPutsarikoteloSunbeamTalbotTiAirboxSunbeamTalbotTi25551500
* Sunbeam Hillman tai Chrysler Talbot Ti alkuperäinen putsarikotelo kahdelle DCOE Weberille. Avanger Tigerissa oli erilainen putsari. Putsarikotelo on pesemätön ja ehjä. Kannakerauta alas keskellä on katkaistu. Mukaan saa toisen pohjapellin jossa sekin on paikalla. Alareunassa 4 levyä joilla kiinni ja ylhäällä kaksi pantaa. Päällä numero 25551500. Tähän kuuluneet Weberit on 40 DCOE 70/71 sekä 40 DCOE 90/91. Sama kone kuin Sunbeam Avanger. Tähän löytyy vielä Weberien alle tulevat alkuperäiset lämmöneristesuojat sekä vivusto. Vivusto näyttää kuvien mukaan olevan sama myös Avanger Tigerissa. Lisätietoja lisäosista tulossa. Ilmanputsarikotelon hinta 180 euroa.

* Toyota T-B tai 2T-B koneen alkuperäinen kahden Aisan pystykaasarin ilmanputsarikotelo. Wikipedian mukaan näitä on ollut käytössä 1970-75. Kuva ja hinta tulossa.

VolvoRSport2xSolexIlmanpuhdistinkoteloVolvoRSport2xDDHpuhdistin
* Volvo R-sport puhdistin kahdelle 2-kurkkuiselle vaakaimulle. Kolhimaton tervepeltinen alkuperäinen kotelo. Toinen kiinnitysmutterin pultti ja sen kannake puuttuu. Hyvä lähtökohta entisöintiin tai sellaisenaan latolöytylookkiin. Latolöytö R-Sportit taitaa olla melko harvassa. Useimmat eivät myy joilla näitä on. Alunperin ollut 45 Solexien kanssa mutta sopii myös Webereille. Hinta 250 euroa.

VintageWeberIDFairfiltersVintageIDFputsaritAvattuna
* VW aircooled, Porsche 356 ja 912 Webereillä. Vintage puhdistimet Weber IDF kaasareille. Tunnistamaton, oletettavasti 60-luvun saksalainen valmistaja. Pestävää "mesh" hässäkkää kuten 912 Solex putsaritkin. Jälkeenpäin lisätty tuki vivustolle. Mielestäni nämä näyttäisi hopeanharmaana oikealta. Hinta tinkimätön 180 euroa pari. MYYTY.


 

AAW 

 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puh. 0400-911356 klo 10-17
Ruokatunnilla puhelin on kiinni.
Sähköpostilla tavoittaa aina.

Kivijalkamyymälä
on avoinna pyydettäessä.  
Ei jatkuvaa päivystystä.
Sovitaan aikataulut. Tervetuloa!

Free Technics Oy
Navigaattoriin: Vihnetie 2
Postiosoite: Jussinpellontie 2
20780 Kaarina, Finland

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
P: 0400-911356
(Poistunut: 02-2432781)
Tili FI8457108320035523