Viritysosia ja varusteita klassikkoautoihin.

Ilmanpuhdistimet

Käytetyt putsarikotelot sivulla viimeisenä.

RedLine - Weber. Imutorvipuhdistimet virityskaasuttimille

REDLINESOCKSi

Pestävät puhdistinsukat jotka vedetään imutorvien päälle. (imutorvia ei tule mukana) Kiinnitys nippusiteellä imutorven kaulan ympärille. Laadukkain vaahtomuovisuodatin jonka olemme nähneet. Puhdistimessa on sisällä metallikierrejousi joka pitää puhdistimen ryhdissä. Nyt päädyn Redline teksti on poissa ja tilalla Weberin "W"-logo. Valmistaja, laatu ja hinta ennallaan.  Pituus 150 mm. Sopii hyvin 100 mm väliin ja kestää nojata kiinni konehuoneen reunohin tai esim. jarrutehostajaan. Voi lyhentää tarvittaessa. Älä lyhennä liikaa. Sovita ensin täysmittaisena. Ulkohalkaisija 90 mm. Vaahtomuovia. Valmistettu yhdestä palasta. Tässä ei siis ole liimasaumoja kuten halpismalleissa. Punaiset. Valmiiksi öljytyt, ja aika reilusti öljytyt. Suurimmat öljyt voi puristaa pois ennen käyttöä. Ei sovi yksittäin turbon päähän. Hengityskyky ei riitä 100hv/kpl.  Mikään vaahtomuovipuhdistin ei kestä jatkuvaa lieskaa kaasareista. Normaali kylmänä yskiminen ei ole ongelma. Riski putsarin sulamisesta on olemassa jos sen ensin kyllästää bensalla ja sitten tarjoaa lieskaa perään. Lähinnä rallikäytössä on kaiken merkkisiä vaahtomuoviputsareita ajoittain sulatettu tällaisen säätö- tai toimintavian takia. Varmista että synkka on kohdallaan. Älkää käyttäkö liian pitkiä imutorvia syvälle putsarin sisälle työnnettynä. Ei hengitä hyvin jos saa ilmaa vaan päätylätkän läpi. Tehojen kannalta on parempi ratkaisu jättää mahdollisimmaan paljon vapaata pintaa putsarin sisälle. Hinta tarkentuu myöhemmin. LOPPU. Täydennys ei onnistunutkaan heittämällä. Ei nopeasti saatavilla.

Imutorvipuhdistimet

070307 021p

Pestävät puhdistinsukat jotka vedetään imutorvien päälle. (imutorvia ei tule mukana) Kiinnitys nippusiteellä. Pituus 115 mm ja halkaisija 95 mm. Valmistettu kahdesta palasta liimaamalla. Halpismalli. Ei halpa hinta aina tarkoita suoraan huonoa, mutta näitä emme kehtaa myydä. POISTETTU OHJELMISTA. Näiden laatu ei vastaa odotuksiamme. Hengittää huonommin kuin isommat, mutta suurin vaiva on materiaalin mureneminen ja liimasaumojen irtoaminen.


ALPHA vaahtomuovipuhdistimet


puhdistinAlpha480puhdistinAlpha2480
Nyt tarjolla taas iso yhtenäinen pestävä ilmanpuhdistin kahdelle 2-kurkkuiselle kaasuttimelle tai läppärungolle. Pohjapelti on alumiinia ja aina ilman reikiä. Tee itse jaon mukaan sopivat reiät. Vaakaimuille muista tehdä myös se n. 2cm reikä toisen kurkun yläpuolelle. Kaasari ottaa sitäkautta ilman kohokammioon. Elementti on puolipyöreä. Kolmea eri kokoa. Puhdistin tulee kuivana. Voidaan käyttää öljyttynä jolloin puhdistaa tarkemmin. Pesu ja öljy samoja kuin muissakin vaahtomuoviputsareissa. Tämäkään ei kestä sitä että kaasareissa tai ruiskussa on synkka pielessä. Jos saa jatkuvaa lieskaa, putsariin sulaa reikä. Kaikissa sama pohjapelti. Pohjapelti kuuluu näissä aina hintaan. Sama kiinnitys kuin Pipercrossissa KK600. Nimellismitta on elementin suurin korkeus päältä. Vaakaimukaasareiden kanssa siis sivulle tuleva mitta. Putsarin muut mitat: pohjapellin mukaan suurin leveys 450mm. (elementin suurin leveys 440mm.) Pohjapellin suurin korkeus 190mm. (suodatinelementti 150mm). Putsarin sisämitat: Suurin leveys 390mm. Suurin korkeus pohjapellin suuntaan kaikissa sama 105mm. Imutorvien suuntaan sisämitta on noin 10mm vähemmän kuin putsarin nimellismitta 90/120/140. Imutorven käytännön maksimipituus on noin 40-50mm vähemmän kuin putsarin nimellismitta. 90mm putsariin suositellaan enintään 45mm imutorvia. 
- 90mm puhdistin pohjapellin ja kiinnikkeiden kanssa yhteensä 160 euroa.
- 120mm puhdistin pohjapellin ja kiinnikkeiden kanssa yhteensä 170 euroa. (kuvassa)
- 140mm puhdistin pohjapellin ja kiinnikkeiden kanssa yhteensä 180 euroa. 

 

Pestävä kromipuhdistin DCOE, DHLA ym vaakaimukaasuttimille

ilmanpuhdistinDCOE480

Sopivuus Weber DCOE, Dellorto DHLA, Solex ADDHE ym. Korkeus, tai vaakaimuille oikeammin mitta sivullepäin 46, 64 tai 86 mm. Suurimmassa ulkopelti on kiinni mutterilla ja siipimutterin tilantarve lisää +15 mm. Muissa malleissa ei ole mutteria vaan irralliset pannat sivulla. Pantakiinnitys on mukava katukäytössä, mutta ei välttämättä riitä rallikäytössä, vaan siellä tärinöiden takia kannattaa kaikki pultata kiinni. Ulkomitat 177 x 114 mm. Pestävä suodatin. Tämä on halpa malli joka ei yritäkään olla ominaisuuksiltaan maailman paras. Käyttökelpoinen kyllä. Hengittää hyvin, eli päästää pölyä melko paljon läpi kuten muutkin pestävät suodattimet. Suodattimen reunakumi turpoaa jos kaasarit on säädetty paksulle tai kireän nokan takia sumuttaa jatkuvasti bensaa putsareihin. Tämä ongelma on nähty vain kisakäytössä vaakaimukaasareiden kanssa. Kaikki koot saman hintaisia. Hinta 125 euroa kpl, tai 190 euroa pari.


Pestävä kromipuhdistin Weber IDF pystykaasuttimille.

IDF kaasuttimelle vastaava kuin DCOE puhdistin. Saatavilla korkeudet 64 ja 88mm. Hinta 125 euroa kpl, tai 190 euroa pari.

Pestävä kromipuhdistin 2-kurkkuiselle DGV/DGAV/DGMS Weberille

ilmanpuhdistimetRedlineDGVilmanputsariVolvossa

Korkeus 65 mm. (65mm putsari yhdessä Weberin kanssa 155 mm) Ulkomitat 171 x 114 mm. Pestävä suodatin. Tämä on halpa malli joka ei yritäkään olla paras, mutta on silti ihan käyttökelpoista laatua. Hengittää hyvin, eli päästää pölyä melko paljon läpi kuten muutkin pestävät puhdistimet. Öljyttynä puhdistaa tarkemmin. Etuna se ettei pienestä koosta huolimatta pistä pahasti tehoissa vastaan.  Kannen kiinnitys neljällä pannalla sivuista. Pantaa pitää alareunan päädystä hiukan lyhentää DGV kaasarin kanssa ettei ota kaasariin kiinni. Huohotusletkulle on paikka putsarin pohjassa ja liitin on mukana. Saatavilla oma mallinsa myös DCNF Weberille, ja erilainen DMTL ja DCD Webereille. Kuvassa olevan DGV/DGAV/DGMS mallin Hinta 125 euroa.

 

RedLine pyöreä kromipuhdistin DGV/DGAV/DGMS Weberille

redlineDGV480150607 004P

* Weber DGV/DGAV/DGMS/DGAS. Laadukkaampi Redline puhdistin. Korkeus yhdessä Weberin DGV:n kanssa n.155 mm. Puhdistimen kokonaiskorkeus kiinnitysmutterin yläpintaan n. 65 mm. Halkaisija n. 230 mm. Asennusvalmis paketti jossa mukana sekä suodatinpanos että tiiviste kaasaria vasten. Kertakäyttöisellä hyvin puhdistavalla suodattimella. Huohotusletkulle on paikka pohjassa. Saatavilla tilauksesta myös Weberin malleille DFAV/DFEV, DFE/DFM/DIR sekä ADF/ADM. Hinta 155 euroa.

RedlineElementDGV
* Vaihtopanos RedLine pyöreä. Kertakäyttöinen. Puhdistaa hyvin. Pienillä kilometreillä vaihtoväli on useita vuosia. Hinta 45 euroa.

 

Imukotelo, Plenum. DGV/DGAV/DGMS ja DMTL Weberille

plenumDGV480161207 016p
VolvoKonehuonePlenumillakoko480

Sopii DGV, DGAV, DGAS ja DGMS malleihin. Alumiinikotelo kaasarin päälle. Siihen mahdollisuus liittää lämmintä tai kylmää ilmaa ja suodatin letkun päähän. Vaikka letkun lähtö on soikea, siihen mukautuu hyvin pyöreä 70mm kumiletku kiinni. Hiljainen imuääniltään. Weber DGV kokonaiskorkeus 12 cm. DGV yhdessä plenumin kanssa 16 cm. Kaasuttimen korkeus pohjasta puhdistimen/plenumin kiinnityspintaan 8,5 cm. Tämä imukotelo on alumiinivalua ja sen alapinta on käsin viimeistelty. Taso ei aina ole suora. Vaatii usein viimeistelyä ollakseen oikeasti tiivis. Ei sisällä ilmanpuhdistinta. Kuvassa yhdistetty Volvon omaan puhdistinkoteloon. Plenumin hinta 145 euroa.Ilmanpuhdistin Weber ICH ym 1-kurkkuiselle vakiokaasuttimelle


WeberICHymKromiputsariICHkromiputsari
Pestävä edullisempi kromiputsari Weber ICH ja ICT malleille ja muillekin joissa kiinnitys 52mm. Esim monet solexit. Tämä putsari ei yritäkään olla maailman paras tai laadukkain, mutta käyttökelpoista halpislaatua. Hinta 55 euroa erikseen tilattuna. Edullisemmin yhdessä uuden weberin kanssa ostettuna.

OkrasaPuhdistin480OkrasaAlta480OkrasaTeksti480

Nyt tarjolla ICH Weberille ja monelle 1-kurkkuiselle Solexille sopiva kiva nostalgiaputsari. Saksalaisen Okrasa virityspajan mallin mukainen uusi pestävä putsari. 52mm kiinnitys kaasariin. Sopii ICH Weberin lisäksi monet muutkin 52 kiinnityksella kuten useat Fomocot ja Solexit. Kovin hyvin kotonaan monessa Volkkarissa tai Opelin pikkukoneen kahden 1-kurkkuisen setissä. Nämä on tavallista tukevamman tuntuista työtä ja materiaaleja. Päästää pölyä enemmän läpi kuivana ja vähemmän öljyttynä. Mitat 115mm ulkohalkaisija. Putsarin korkeus noin 60mm. Tämä mitta on peltien väli, eli tämän verran nousee kaasarin yläpinnasta. Hinta 90 euroa kpl.Ilmanpuhdistimet SU-kaasuttimille

RedlineSUputsarit480

* SU-kaasuttimille laadukkaita putsareita. Nyt tarjolla malli 1.5" SU kaasarille. Putsarin halkaisija 140 mm. Valmistaja Redline. Kromipeltien välissä kertakäyttöinen vaihtopanos. Vaihtoväli olosuhteista riippuen tuplakaasarikoneessa yleensä 5000-10000 km. Kunnollista laatua. Puhdistaa hyvin. Hinta 75 euroa kpl. Vain 1 kpl jäljellä. Viimeinen hintaan 50 euroa.


Adapterit joilla alkuperäisen putsarikotelon saa DGV tai DGMS/DGAS Weberin päälle

ilmanputsariAdapteriDGVJapsi
* Weber DGV päälle japsiputsari. Tehty Suzukia varten, mutta näyttäisi olevan sovellettavissa helposti moneen muuhunkin. Kauluksen ulkohalkaisija 58mm. Hinta 115 euroa kpl.
DGVINATputsariadaptori
* Weber DGV päälle INAT Solex/Zenith/Pierburg jota käytetään yhtä tai kahta kaasutinta BMW, Opel, MB . Yhden laipan hinta 95 euroa. Kahden hinta 165 euroa.
WeberSolexEEITadapteriSolexEEIT
* Weber DGV/DGMS/DGAS päälle Solex EEIT Ford V-6 puhdistinkotelo. Ei sovi vanhempaan M17-M26 Solexiin eikä Saab 96 Solexiin joissa korkeampi ja pyöreämpi kaulus kaasarissa. Sopii vain kuvan EEIT Solexin putsarin kanssa. Hinta 95 euroa
WeberDGVSolexputsariadapteri
* Weber DGV/DGMS/DGAS kaasuttimen päälle adapteri jonka kanssa voi käyttää Solexin puhdistinkoteloa. Tehty Opel DIDTA malliin mutta näyttää kovin samanlaiselta kuin Saabin ja Saksan Fordien vanhemmat M-sarjan Solexitkin. Hinta 90 euroa
ICHholkki
* Weber ICH kaasarin päälle holkki joka muuttaa ylähalkaisijan 52mm - 58mm. Ford, Saab ym. Hinta 30 euroa.

 Huohotinpuhdistin ja säiliö

huohotinkokooja1HuohotinkokoojaAuki

Kokoojasäiliö alumiinia johon voit yhdistää moottorin huohotukset venttiilikopalta, lohkosta ym. Tämän kanssa ei tarvitse ohjata öljyhuuruja ilmanputsaria tukkimaan. Sisällä pestävää vaahtomateriaalia. Säiliö on sen verran pieni ettei täytä jossain kilpaluokissa vaadittua litran tilavuuttaa. Nätti palikka katukäyttöön tai fiilistelykilpuriin. Säiliön suurin leveys 150mm, Syvyys 66mm ja korkeus 56mm. Liittimet päälle näihin mittoihin. Irrotettavat läpipultattavat liittimet yhteensä 5 kpl joista kolmelle valmiit paikat säiliössä. Liittimet noin 13mm letkulähdöllä. Sopii esim 1/2" letkulle.  Säiliön kiinnitys koriin kahdella pultilla joiden jako 145mm. Tilaustavaraa ja joskus pitkälläkin toimitusajalla. Hinta 95 euroa.

 

Käytetyt ilmanputsarikotelot:


Listaus automerkin aakkosjärjestyksessä. Yleismalliset ensin:SprintFilterVintagetSprintFilterVintagetAltaSprintFilterVintagetAltaJaSivulta
* Kahdelle kaasuttimelle Sprint Filter Vintage peltiputsarit. Olettaisin että nämä on käyräimutorvien päälle tarkoitettu, mutta ei varmuutta. Laita sopimaan mihin haluat. Pestävät elementit. Vähintään 40 vuotta vanhat. Ulkomitat normaalit 11x17 cm kuten uudemmissakin, ja paksuus päältä suurimmillaan noin 50mm. Hinta 80 euroa pari.


WeberDCNFabarthPellitWeberDCNFpellitAlta
* Weber DCNF parille vanhaa tuotantoa olevat ilmanputsarien pellit. Elementtejä ei ole, mutta nämäkin pellit on sitä tavallista 11x17cm kokoluokkaa. Ei tietoa valmistajasta, mutta malli jota ei ole ainakaan 30 vuoteen ollut uutena tarjolla. Abarth tarrat päällä, jotka nekin on vintagea. Otan paremman kuvan tarroista jatkossa. Hinta saattaa nousta jatkossa jos löydän valmistajan tiedot. Parin hinta 80 euroa.


SprintFilterPellit640SprintFilterKlenksut
* Sprint Filter 6000 tarvikepuhdistin osia. Suodatinelementtejä ei löydy, mutta peltejä ja klemmareita kyllä. M-Filterillä on ainakin ollut listoillaan elementti tätä mittaluokkaa. (n 11x17cm) Pintapelti 10 e kpl. Pohjapelti DCOE/DHLA/ADDHE 40/45/50 jaolla 5 e kpl.  Klemmareita on kohdalla pituuksia 44, 50, 56 ja 88mm jotka on myös elementin mittoja. Klemmarit 10 e /4kpl. Yhden kaasarin pellit ja klemmarit 20 euroa.


AlfaKotelot
* MYYTY. Alfa Romeo. Vanhempi ja uudempi. Molempiin sopii 40mm vaakaimukaasuuttimet. Joko on sama kaikissa merkeissä, eli Weber, Dellorto ja Solex sopii. Pyöreä peltiputsari on 105 sarjan Alfaan, eli 1963-1977. Pyöreään ei ole kiinnityspantoja. Pyöreässä varaosanumero AR105.44.08.010.01. Alfan 105-sarja on nättiä Bertone Coupea.  Hyvä aihio entisöintiin. Hinta 90 euroa. Muovikantinen on numerolla AR116.99.08.010.00. Alfan 116 sarja on Giulietta 1977-1985. Tähän löytyy kolme pantaa neljästä. Hyväkuntoinen. Hinta 60 euroa. Molemmat MYYTY.
AlfaBellcrankAlfaBellcrankTakaaAlfanOrggisVivustokoko640
* Alfa Romeo. Alkuperäinen käytetty kaasuvivuston osa tupla vaakaimujen asennuksesta. Aikakaudelta ennen kaasuvaijeria. Purkukuvassa osat 1 ja 2.  Hinta 20 euroa.DSC 5975kDSC 5976kDSC 5977kDSC 5979k3vbyY2Al
VARATTU. Citroen AX Sport 1300 ilmanputsarikotelo kahdelle vaakaimukaasuttimelle. Kaasareina tähän sopii sekä Weber DCOE / DCOM, Solex ADDHE / DDH sekä Dellorto DHLA. Kotelossa ei ole suodatinta, vaan ilma johdetaan letkulla erilliseen koteloon tai vaikka kartiopuhdistimeen. Harvinaisen ohut malli. Kukaan ei kiellä soveltamasta tätä johonkin muuhun kohteeseen. Myös imusarja tuplille löytyy tähän Citroen AX Sport ja Peugeot 205 Rallye koneeseen. Imusarja ja putsarikotelo yhdessä 200 euroa. Hinta ilmanputsarin kotelolle 180 euroa. Varattu Henrille huhtikuun loppuun.FiatDinoAirfilterboxFiatDinoPutsarikoteloPohjaFiatDinoPutsarikoteloAltaDinoTriplaDCN
* Fiat ilmanpuhdistinkotelo Dino 3 x Weber DCNF. Kotelossa lukee FIAT IGM 4955 S. Puhdistinkotelon hinta 450 euroa.Fiat2300SairfilterboxFiat2300SpuhdistinkoteloFiat2300Fiat 2300 2xDCOE weberAbarth2300oljypohja
* Fiat 2300S Coupe. 2 x Weber 38DCOE puhdistin. Alkuperäinen 6-koneen puhdistin. Putsarissa lukee IGM 2350 S. Tässä 2300S mallin 6-koneessa on tehtaan jäljiltä 2 kpl Weber 38 DCOE kaasutinta. Puhdistimen lisäksi löytyy imusarja ja myös 38 DCOE Weberit. Niin ja öljypohja myös samaan koneeseen. Puhdistikotelo imukäyrineen 250 euroa.
Ford20mPuhdistinkoteloFord20mPutsariAltaFord20mputsariAuki
* Ford 20m Taunus Solex alkuperäinen poikkeuksellisen hyväkuntoinen ilmanputsarikotelo. Kannessa Fordin soikean logon vieressä numero 11448628. Mann on valmistaja. Ei sovi uudempaan Solex EEIT malliin. Saattaa sen sijaan olla mahdollinen Saabiin, V4 Fordiin, tai jopa Opelin DIDTA:n päälle.Pyöreän osan halkaisija 32 cm. Hinta 50 euroa. 


20120202 048
* Matra Bagheera 2x DCNF. Kotelo Webereiden päälle joka vain yhdistää ilmanoton erilliseen putsariin. Kahden kaasarin etäisyys toisiinsa keskeltä keskelle noin 171-172mm. Kokoojan hinta 50 euroa.


911ilmanpuhdistinkoteloMuovi911ilmanputsariAlta911putsarikotelo911MFIpuhdistinkotelo
* Porsche 911 ilmanpuhdistinkotelo. Muovia. Sopii Weberit tai Zenithit tai MFI ruisku.  Muovikotelo saanut hiukan lämpöä alapuolelta imutorvien läheltä. Imuputkea on lyhennetty virityskirjan ohjeiden mukaan. Löytyy kaukalot ( osa 96 purkukuvassa) alle. Puhdistinkotelon hinta 250 euroa. Kaukalopari +100 euroa.912putsarit912putsaritAlta912putsaritMann

* Porsche 912 Solex 40 PII kaasuttimien Mann ilmanputsarikotelot. Peltikotelot entisöitäväksi. Muuten hyvin säilyneet, mutta imutorven päässä korjattavaa. Hinta 350 euroa pari.


2TGpuhdistimenKokooja2TGputsarikotelo2TGputsariTarra
* Toyota 2T-G tai 2T-GR koneen alkuperäinen kahden Mikuni vaakaimukaasarin ilmanputsarikotelo. Pulttijako kaasareissa sopii myös Weber ja Dellorto. Tämä on käytännössä kokooja, eikä puhdistin, ja tästä yhdistetään letkulla erilliseen puhdistimeen jota meiltä ei löydy. Erillinen putsari joka tarvitaan lisäksi vaikuttaa kovin Toyotan K-moottorin vakiolta. Kotelokin on ainoa mitä 30 vuoden aikana on kohdalle osunut. Hinta 180 euroa.


 VWT2bkoteloVWT2bPuhdistinkotelo

* VW paku/bussi T2b "pallokeula" putsarikotelo numerolla 261129607b. Kuuluu ilmeisesti Typ1 1600 koneelle 75-77 suunnalla. Saa soveltaa mihin haluaa. Kätevän kokoinen kotelo kooltaan noin 22cm suuntaansa. Hinta 20 euroa.
AAW 

 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puh. 0400-911356
Puhelin voi olla suljettuna
ruokatunnilla ja vapaapäivinä.

Noutopiste. Vihnetie 2
20780 Kaarina.  
Ei jatkuvaa päivystystä.
Sovitaan aikataulut.

Free Technics Oy
Käyntiosoite: Vihnetie 2
Postitusosoite: Viitahaperonkuja 9
20780 Kaarina, Finland

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
P: 0400-911356
(Poistunut: 02-2432781)
Tili FI8457108320035523