Viritysosia ja varusteita klassikkoautoihin.

Pikatiedote


Tänään perjantaina puhelin ja noutopiste ovat suljettuna suurimman osan päivää.
Sähköpostilla voit laittaa asiasi edistymään.

Solex ja Zenith varaosat ja säätöosat

Solexin varaosien saatavuus on parasta Italialaiseen Solexiin. Saksalaiseen ja ranskalaiseen löytyy lähinnä neulaventtiilit ja suuttimia. Moniin saadaan myös huoltosarjoja. Japanilaiseen Mikuni Solexiin ei paljoakaan ole tarjottavaa. Kysyä voi silti aina.

Usein vakiokaasareissa vanhat tehdassäätöarvot eivät ole enää nykybensan kanssa niitä parhaimpia toimivuuden ja käyttömukavuuden kannalta. Useimmiten riittää kun tyhjäkäyntisuuttimeen kokeilee vitosen vakiota isompaa kokoa. Aina on helppo palata entiseen, jos parannusta ei löydy, mutta useimmiten auton käyttökelpoisuus ja käyttömukavuus paranee selvästi. Tyhjäkäyntisuuttimen varassa mennään koko matka pintakaasulla maantienopeuteen saakka. Museo- tai harrasteautoissa käytännössä suurin osa ajasta. Tuore tapaus paikanpäällä pelasti entisöidyn 2cv4 rättärin ajokäytöksen. Vakiosuuttimella ajo matalilla kierroksilla oli tuskaa ja nykivää. Käytännössä joutui käyttämään kovia kierroksia. Isompaa tyhjäkäyntiä testattaessa käytös ja toiminta parani joka muutoksella, ja tässä tapauksessa mentiin yllättävän pitkälle vakiosta 45 koosta aina 60 kokoon asti. Ison muutoksen tarvetta selitti osaltaan läppakseli jossa oli välystä. Nyt rättäri on rento ajeltava myös pintakaasulla ja ruuhkassakin. Toisessa tapauksessa piti korjata myös pääsuutinta. Silloin kaasua avattaessa meno nyykähti ensin vastaan ja lähti kiihtymään vasta syvemmälle poljinta painettaessa. Nyykähdys saatiin pois kun löydettiin paremman kokoinen pääsuutin. Omistaja yllättyi muutoksesta. Varsinkin kun lähtökohta kirjan arvojen mukaan oli "oikea", mutta silti nykybensalle oikeasti oikea olikin ihan jotain muuta. Me emme tee säätötöitä asiakkaan autoihin, mutta suuttimia löytyy ja suosituksia mistä kannattaa aloittaa.


SolexADDHEandDDHhajottimia

Käytettynä erä italialaisen Solex vaakaimun hajottimia. Tee vaikka tilataideteos. Hinta 10 euroa kpl. Isompi erä edullisemmin.


SolexADDHEkannet
Käytettyjä ADDHE Solexin kansia. Tyhjiä tai osineen. Myös kaikkia kannen osia erikseen. Kansien hinnat 10 - 50 euroa. ADDHEromurunkoJossaAkseliOK
Käytetty 40 ADDHE läppäakseli ja läpät. Romurungossa paikallaan. Hinta 30 euroa.


huoltosarjaSolex2xADDHEkalvouralla300
Huoltosarja kahdelle Solex ADDHE kaasuttimelle. tiivisteet, kalvot, 1.6 neulaventtiilit.  Kalvon tapissa ura. Hinta 125 euroa


huoltosarjaSolex2xADDHE300
Huoltosarja kahdelle Solex ADDHE kaasuttimelle. tiivisteet, kalvot, 1.6 neulaventtiilit.  Kalvon tapissa ei ole uraa. Hinta 95 euroa.


HuoltosarjaSolex2xDDH300
Huoltosarja kahdelle DDH kaasuttimelle, Vain made in Italy kaasuttimiin. Ei sovi saksalaiseen DDH Solexiin eikä Japanilaiseen Mikuni Solexiin. Sarjassa mukana tiivisteet, kalvot, neulaventtiilit. Hinta 115 euroa.


ilmanputsarintiiviste

Tiiviste ilmanputsarin ja kaasarin väliin. Tukevaa paperia. 40mm kaasarille. Hinta 8 euroa.


paperitiivisteetDCOEimusarja300
Paperitiiviste kaasarin ja imusarjan väliin 40mm kaasareille. Esim Alfa Romeo, jossa paksut värinäkumit, tai turboasennukseen. Yleensä vaakaimujen kanssa käytetään värinänvaimennusta, eli useimpiin kohteisiin nämä eivät ole sopivat. Neljän tiivisteen sarja yhteensä 15 euroa.


varaosatADDHEneula
Neulaventtiili, ADDHE, DDH. Tässä kierre päältä 9mm. Kahta eri ulkonäköä samalla kierteellä sopii samaan paikkaan. Isompia kuin 1.8 ei ole enää saatavilla. Koot 1.6 hinta 18 euroa kpl ja 1.8 hinta 26 euroa kpl.


varaosatSolexvakiokaasarinNeulaventtiili
Neulaventtiili. Monet Solex vakiokaasarit. Kierre päältä 12mm. Kahta eri ulkonäköä samalla kierteellä sopii samaan paikkaan. Koko 120 hinta 18 euroa. Neulaventtiili koko 200 hinta 26 euroa.


varaosatADDHEkalvoura

Kiihdytyspumpun kalvo. ADDHE ura tapissa. Hinta 24 euroa kpl.


varaosatADDHEkalvoeiuraa
Kiihdytyspumpun kalvo. italialaiset ADDHE ja DDH.  (Mikuni Japan). Hinta 10 euroa kpl.

VolvoPentaSolexPumpunKalvo
Tästä 10 euron kalvosta saa sopivan myös Volvo Penta Solex 44 PAI Venekaasuttimiin.


varaosatADDHEkannentiiviste
Kannentiiviste ADDHE vasemmalla ja DDH italy oikealla.12 euroa kpl.


varaosatADDHEsuutinkannentiiviste
Suutinkannen tiiviste ADDHE. Hinta 3 euroa kpl.


Pääsuutin, 5mm kierteellä. Solex ADDHE, DDH. Myös monet vakiosolexit kuten DIDTA, PICT ym. Löytyy kahta eri ulkonäköä jotka sopii kuitenkin samaan paikkaan. Hinta 8 euroa kpl.


Pääsuutin, painettava. Solex ADDHE. Ei enää saatavilla.


varaosatADDHEDDHtkspieni
Joutokäyntisuutin, pyöreä kanta M6 kierre. Monet, muttei kaikki ADDHE ja DDH mallit. (Joitakin kokoja löytyy myös käytettynä 6 e kpl) Hinta uudelle 12 euroa kpl.


varaosatSolextkkulmikas
Joutokäyntisuutin, kulmikas kanta M8 kierre. Tämä sopii useat vakiosolexit ja monet Zenith kaasuttimet. Monet, muttei kaikki ADDHE mallit. (Joitakin kokoja löytyy myös käytettynä 6 e kpl) Hinta uudelle 12 euroa kpl.


varaosatDGASpuslat
Pusla läppäakselille. Weberin pusla 8mm akselille. Solexiin yleismallinen. Ulkohalkaisija 12mm. Leveys 7.5mm. Hinta 35 euroa pari, tai 65 euroa 4kpl.


VaraosatSolexVipu
Solex kaasuvipu. Keskimäärin Solexiin ei tunnu olevan tarjolla yhtään mitään synkka- tai kaasuvipuja. Tässä ainoa jota olemme uutena löytäneet. Lähtoisin Volkkarin 28 PCI kaasarista. Isommalle Solexin ja Zenithin akselille. Sopii mm italialaisista DDH, Germany Solex 40PHH, 40PII, Zenit NDIX ja monet saksalaiset vakioSolexit. Ei sovi ADDHE. Hinta 15 euroa.


Suutinporasarjakuva480 

* Suutinporasarja. Mukana terät kokoa 0.4mm, 0.5mm, 0.6mm, 0.7mm, 0.8mm, 0.9mm, 1.0mm, 1.1mm, 1.2mm, 1.3mm, 1.4mm, 1.5mm, 1.6mm, 1.8mm, 2.0mm, 2.1mm, 2.2mm, 2.3mm, 2.4mm, 2.5mm, 2.6mm, 2.8mm, 3.0mm, 3.2mm. Koska ohuet poranterät katkeavat helposti tässä sarjassa tulee kutakin terää 5 kappaletta. Muovirasiassa ja käsinpyöritettävä pidin terälle mukana. Jos suurennat vain vähän kokoa sen saa tehtyä käsin. Kuvassa sama rasia avattuna ja suljettuna.  Please, kun poraat suutinta, viilaa alkuperäinen kokomerkintä kyljestä pois. Jos teet poralla 180 reiän suuttimeen sen todellinen koko on yleensä jotain 180-190 väliltä. Suutintulkkejakin koon mittamiseen löytyy. Hinta porasarjalle 95 euroa.


suutintulkit300
* Suutintulkki. Kaasuttimien suuttimien mittaamiseen. Tällä voit varmistaa täsmääkö koko siihen mitä kyljessä lukee vai onko joku aiempi omistaja käynyt poralla säätämässä. Kahta eri kokoa tarjolla. Pienemmässä tulkissa on koot 045-150. Suuremmassa koot 150-300. Made in Germany ! Silti malttia voiman käyttöön. Pienimmät koot irtoaa muovikannastaan liialla voimankäytöllä. Yli 15 vuotta pajan käytössä ollut tulkki on hukannut muutaman piikin 045-055 suunnalta. Hinta 40 euroa kpl, tai 70 euroa pari.


liitin
* Alipaineliitin synkkamittaria tai virranjakajaa varten. Kierre M5. Sopii Suoraan niihin Webereihin joissa paikka on valmiina sekä kaikkiin Dellorton DHLA ja Solexin ADDHE ja DDH malleihin. Monissa muissakin kaasareissa ja läppärungoissa on valmiina paikka alipaineliittimelle. Ellei valmista paikkaa ole, sen voi tehdä synkkamittaria varten myös imusarjaan. Virranjakajaa varten alipaine pitäisi ottaa kaasuläpän kohdalta. Liittimen hinta 8,50 e kpl. Nyt tarjolla myös kumitulppa liittimen sulkemiseen silloin kun sitä ei käytetä. Sopii kaasarin alipainelähtöön virranjakajaa varten tai synkkaliitimiin. Kumitulpan hinta 4 e kpl. Liittimen hinta 8,50 e kpl. Uudet liittimet loppu. Vastaavat käytetyt löytyy 5 e kpl.


SolexTarra39x26cm
* Solex Tarra. Iso vanha alkuperäinen. Appelsiini antaa mittakaavaa. Koko 39x26cm. Muutamia löytyy. Näitä ei tule lisää. Hinta 10 euroa.


Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puh. 0400-911356
Puhelin voi olla suljettuna
ruokatunnilla ja vapaapäivinä.

Noutopiste. Vihnetie 2
20780 Kaarina.  
Ei jatkuvaa päivystystä.
Sovitaan aikataulut.

Free Technics Oy
Käyntiosoite: Vihnetie 2
Postitusosoite: Viitahaperonkuja 9
20780 Kaarina, Finland

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
P: 0400-911356
(Poistunut: 02-2432781)
Tili FI8457108320035523