Viritysosia ja varusteita klassikkoautoihin.

Pikatiedote


Olemme Lomalla 11 - 29. 9. Puhelin ja kauppa on suljettuna. Sähköpostiin voit lähettää tiedusteluja ja tilauksia valmiiksi odottamaan.

ArtukainenImpit
Asennusosat

Värinänvaimennusosat vaakaimukaasuttimille imusarjan ja kaasuttimen väliin. Nyt kolmea valinnaista mallia tarjolla. Misabin laipassa on alumiinilevyssä kiinteä paksu O-rengas. Lotuksen laipassa on urissa irralliset ohuemmat O-renkaat. kolmantena alumiinilaipat irto O-renkailla. Kaikkien kanssa tarvitaan myös kaasarin korvan ja mutterin väliin joustoa. Joko kumityyny tai jousi. Helpoin ja varmin ratkaisu on Misabin laipat ja kumityynyt. Ainoa arka paikka kaikilla kiristys. Älä kiristä liikaa. Käytä nylock muttereita ja liimaa pinnapultit imusarjaan. Alla ohjeet kiristykseen. Kaasarin kuuluu joustaa imusarjaan nähden kun otat imutorvesta kiinni ja heilutat. Pystykaasarit eivät tarvitse vastaavaa värinänvaimennusta.

LotusAlulaipat640
Parhaimmat värinänvaimennuskumit mitä nykyään rahalla saa. Alumiinilaipat joissa syvät urat O-renkaille. Näissä O-renkaat pysyy paljon tukevammin paikallaan kuin muovilaipoissa. Näidenkin kanssa kannattaa käyttää lisäksi kaasarin korvan päällä kumityynyjä ja kuppiprikkoja. Pieni kolo sivussa on Weberin rikastimen väistöä varten. Saatavilla kokoja 40, 45 ja 50mm kaasareille. Nämäkin vain vaakaimukaasareille. Neljä laippaa O-renkaineen yhteensä 95 euroa.
95 euroa neljän sarja
MisabLaippaPkumityynytP
Asennussarja kahdelle vaakaimukaasarille. Misab laipat ja kumityynyt kuppiprikkoineen.Hyvä sarja. Ainoa arka paikka on kiristys. Näiden kuuluu olla pehmeästi kiinni. Yhden auton sarja kahdelle kaasarille sisältää 4 laippaa ja 8 kumityynyä ja 16 kuppiprikkaan. Edullisemmin kun ostat samalla toisen sarjan varastoon tai kaverille. Ei suositella käyttöä oktaanibuusterin kanssa. E98 on ongelmaton.
Yhden auton sarjan hinta on 48 euroa. 
Kahden auton sarjan hinta on 70 euroa. 
Hinta 48 euroa kahdelle kaasuttimelle
Misab
Misab laipat, jossa alumiinipeltiin kiinni vulkanoitu O-rengas, Ø 47-48 mm. Vain yksi koko jota käytetään 40, 45 ja 48 kaasareiden kanssa. Ainoa arka paikka on kiristys. Älä kiristä liikaa, näiden kuuluu olla pehmeästi kiinni. Osta toiset valmiiksi varastoon. Käyttöikä katukäytössä on useita vuosia, ja kestää useamman irrotuksen ja kiinnityksen. Liian rajulla kiristyksellä kumi murtuu ja pusertuu suoraan pois välistä, ellei kaasarin korva katkennut ensin. Uusi kerran kymmenessä vuodessa tai heti kun näet murtumia kumissa. Ei suositella käyttöä oktaanibuusterin kanssa. Etanoli ongelmia ei ole tullut vastaan. Kerro jos tiedät käytännön kestävyyttä E85 kanssa. Saat edullisemmin kun ostat useamman kerralla.  
2 kpl hinta 20 euroa.
4 kpl hinta 30 euroa.
8 kpl hinta 50 euroa.
H. 30 euroa 4 kpl sarja kahdelle kaasuttimelle
Lotus
Lotus muovirunkoiset laipat (Ø 40, 45 tai 48 mm) joiden sivuilla O-renkaat. (O-renkaat kertakäyttöisiä) Tämä on vaikein sarja käyttää. Syytä huolehtia että O-renkaat pysyvät paikoillaan asennuksen ajan. O-renkaat eivät koskaan tunnu olevan sopivan kokoisia.Ylinnä alumiiniset on paljon laadukkaammat. Myös Misabit yllä paljon helpompia käyttää.
Yhden kaasarin sarja kuvassa, hinta 15 euroa.
Kahden kaasarin setti, 4 laippaa ja 8 kpl O-rengasta, hinta yht 22 e.
H. 22 euroa 4:n laipan sarja
Lotus muovilaipoille vaihto-O-renkaat 8kpl, (kertakäyttöisiä)  H. 8 euroa

Kumit 
Kumityynyt ja kuppiprikat kaasuttimen korvan päälle mutterin alle.
Yhden kaasarin sarjassa 4 kumia ja 8 prikkaa hintaan 10 euroa.
Kahden kaasarin sarjassa 8 kumia ja 16 kuppiprikkaa yhteensä 18 euroa.
Neljän kaasarin sarjassa 16 kumia ja 32 kuppiprikkaa yhteensä 30 euroa.

 

 

 

 

H. 18 euroa kahden kaasuttimen sarja

 

 

Jousi
Tuplajousiprikat. Oikeasti nämä on jouset mutterin alle, eikä pelkät lukkoaluslevyt. 8 kpl. Vaihda usein. Jousi katkeaa ennemmin tai myöhemmin.Jousen ei kuulu pohjata. Sopiva kiristys on 1 mm ilmarako kierrosten välillä.
4 kpl yhteensä 5 euroa
8 kpl yhteensä 8 euroa.
H. 8 euroa  kahden kaasuttimen sarja
WeberDCOasennusosatM8toM6
Tuplajousiprikat ja pinnapultit DCO sarjan isorunkoisille Webereille. Sarja yhdelle kaasuttimelle sisältää Pinnapultin joka on imusarjan puolelta Karkeammalla 5/16 UNC tuumakierteellä, ja kaasarin puolelta M6 kierteellä. Siksi paremmin tilaa mutterille ja jouselle. Sarja sisältää 4 pinnapulttia, 4 jousta ja 4 nylockmutteria. Yhden kaasarin sarjan hinta 30 euroa.
H. 30 euroa yhdelle.
Pinnapultit ja mutterit, 8 + 8 kpl, M8 kierre. Varmista kierre. Kaikki ei ole millisiä, vaan yli puolet imusarjoista käyttää tuumakierteitä. Monissa, esim Misabin sarjoissa on nähty molempia kierteitä. H. 26 euroa/8kpl
PinnapulttiUNFUNChienoKarkea
Pinnapultit ilman muttereita. Tuuma UNC/UNF. Pitkät pinnapultit 8kpl. Kuten kuvassa, imusarjan puolella karkeakierre, ja kaasarin puolella hienokierteellä, mutta sopivasti pidemmät. Meillä ei ole tällä hetkellä tuumamuttereita, mutta ne on paljon helpommat löytää kuin tuuma pinnapultit.
H. 30 euroa/8kpl
Pystykaasuttimille (IDF ja DRLA) kumitiivisteet imusarjan ja kaasuttimen väliin. Ø 40mm.
Huom. On lyhytikäinen. Kannattaa vaihtaa usein. Hinta 5 e kpl. 20 e neljän sarja. POISTUNUT TUOTE. Ei kestänyt nykybensaa.
 


  WeberIDFjaDRLAmassatiiviste

Pystykaasuttimille (IDF ja DRLA) massatiivisteet imusarjan ja kaasuttimen väliin. Saatavilla Ø 40, 45 ja 48mm. 3 mm paksu.
Nämä on käyttökelpoista laatua. Pystykaasarit ei käytä vastaavaa värinänvaimennusta kuin vaakaimut.

H. 30 e / 4 kpl.

KIRISTYSARVOT:
Tuplajousiprikalle kierrosten välissä välys n. 1.0 mm
Kumityynylle vapaana n. 9.5 mm kiristettynä n.7.0 mm

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puh. 0400-911356 klo 10-17
Silloin kun puhelin on kiinni,
Sähköpostilla tavoittaa.

Kivijalkamyymälä
on avoinna pyydettäessä.  
Ei jatkuvaa päivystystä.
Sovitaan aikataulut. Tervetuloa!

Free Technics Oy
Navigaattoriin: Vihnetie 2
Postiosoite: Viitahaperonkuja 9
20780 Kaarina, Finland

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
P: 0400-911356
(Poistunut: 02-2432781)
Tili FI8457108320035523