Viritysosia ja varusteita klassikkoautoihin.

Opel Manta -75

100810 034p

032-K avgassystem opel ascona manta Sports Performance exhaust

Opel A Manta on helpolla perustekniikalla. 1.9 CIH ja vakio 4v-laatikko. 

Autoon vaihdettiin oireilevan alkuperäisen Solexin tilalle Weber DGV. Pulttijako imusarjaan sopi suoraan ja kaasuvipukin meni lähes heittämällä. Ilmanpuhdistimena oli alkuun Empin kromiputsari. Imuäänet oli odotettua miedommat. Pintakaasulla ajellessa ei imuääniä edes huomannut, mutta vasta kun poljinta painoi syvemmälle alkoi imuääniäkin löytymään. Ei kuitenkaan yhtä komeita kuin tuplakaasareiden kanssa vapaavirtausputsareilla. Alkuperäinen ilmanpuhdistinkotelo saatiin paikalleen kun se muokattiin pohjastaan sopimaan Weberille. DGV oli ratkaisuna helppo ja nöyrästi toimiva. Tähän oli kyllä jo odottamassa paketti tuplavaakaimuillekin ja peltisarja olisi vaihtunut samalla, mutta näitä ei koskaan ehditty asentamaan kun auto vaihtoi omistajaa hiukan ennakoitua nopeammin.

Putkistoksi ainoa merkkikohtainen joka löydettiin on Simons. Sen ääniä epäiltiin etukäteen turhan koviksi, mutta äänimaailma osoittautui hyvin klassikkoon sopivaksi. Pakosarjana säilyi vakio valusarja. Ulos äänet kuuluu hillityn muhkeina. Nyt jo kotipihalle saapuvan auton tunnisti äänestäkin. Sisälle autoon äänimaailma ei käytännössä muuttunut ollenkaan. Simonsin ulostulo vaihdettiin pienempään 2" rosteritumppiin, kun tuo tehtaan valinta ei miellyttänyt tähän autoon.  

Vanteiksi tuli JBW 7x13 ET0. Edessä tilaa oli hyvin mutta takana jouduttiin hiukan rullaamaan lokasuojan sisäsivun taitetta. Renkaina 185/60R13 madalsi autoa melkoisesti vakioihin verrattuna ja sai myös välitykset tuntumaan yllättävän tiuhilta. Viides vaihde olisi ollut paikallaan maantiekäytössä.

Mika / Free Technics

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puh. 0400-911356
Puhelin voi olla suljettuna
ruokatunnilla ja vapaapäivinä.

Kivijalkamyymälä Vihnetie 2
20780 Kaarina.  
Ei jatkuvaa päivystystä.
Sovitaan aikataulut.

Free Technics Oy
Käyntiosoite: Vihnetie 2
Postitusosoite: Viitahaperonkuja 9
20780 Kaarina, Finland

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
P: 0400-911356
(Poistunut: 02-2432781)
Tili FI8457108320035523